HET IS ZOVER :  BILJART SPEKTAKELSTUK 3 APRIL

Beste Biljartvrienden,

Eindelijk is het zover en kunnen wij weer zonder restricties weer doen wat we graag willen; biljarten , praat verkopen, plezier hebben en dat onder genot van een drankje en hapje !

​​​​​​Wij, biljarters, zijn wel weer toe aan een feestje , daarom organiseren wij op 3 april in de Engel het BILJART SPEKTAKELSTUK 2022 om het “einde” van Corona te vieren.

​​​​​​Programma voor de biljarters zal omstreeks 14.00u starten en om een uur of 17.00u zijn ook de partners welkom om het programma af te sluiten met een buffet tot +/- 20.00u.

Het zou echt geweldig zijn als iedereen zou komen met hun partner 👍.  Wij zullen maar een beperkte eigen bijdrage vragen , volgens onze penningmeester Co zit er nog wel wat in de pot, dus de €€€ zijn geen reden om niet te komen.

Om definitieve afspraken met de Engel te maken, verzoeken wij jullie zo spoedig mogelijk aan te geven of je komt en of je partner meekomt.


Namens de Feestcommissie, 🥂

Rudi, Vu en Co

Geweldig nieuws. 😀

Hoi Biljarters,

De corona-maatregelen zijn zodanig teruggeschroefd dat we de interne competitie weer kunnen opstarten op 23-02-2022

We hebben 3 avonden (23-02, 02-03 en 09-03) gepland om de eerste helft van de competitie helemaal af te ronden.

Daarna gaan we meteen door met de tweede helft.

Zie de jaarplanning voor de juiste data.

Mvg
Wedstrijd-commissie
Ton

GOED NIEUWS

Hi Biljartvrienden, 😀😀🍻🥂

Goed nieuws !  Einde tunnel lijkt bereikt en wij verwachten dat aanstaande dinsdag dit ook door het kabinet wordt gemeld . Horeca weer open tot 01.00 uur en dat geeft ons weer de mogelijkheid om de competitie te herstarten zoals wij dat graag willen . Elkaar weer zien , samen wat drinken, wat slappe praat verkopen en uiteraard biljarten en vooral met elkaar weer lol hebben.

Covid is niet weg dus er zullen nog wel wat regels gelden zoals bv ❗Corona Check app❗ en legitimatie.

Houd hier aub rekening mee.

Namens het bestuur. Peter, Co en Co

Corona Update nr ????

Beste Biljartvrienden,

Meer licht in tunnel hoorden wij dinsdag en de Horeca mag beperkt open, helaas betekent die niet dat wij de biljart competitie weer kunnen, mogen cq willen hervatten. Ook ons biljartevent kon niet plaatsvinden en hebben wij moeten uitstellen, maar dit pakken wij gelijk op als dit kan en mag.

​​​​​​Voorlopig weer 3 weken wachten tot de volgende persconferentie.

Ik begreep van sommige van jullie dat het lachen jullie vergaan is, vandaar nu maar ‘stay positive’ Oh nee , ik bedoel natuurlijk ‘stay negative’ 😉👍

Groeten.

Namens het bestuur, Peter, Co en Co

Corona Update 19-01-2022

Beste biljartvrienden,

Zoals jullie afgelopen vrijdag hebben gehoord gaat de horeca nog niet open en daardoor vertraagt dit uiteraard ook de herstart van onze biljartcompetitie en ons geplande biljartevent de 23e.

Jammer maar het is even niet anders en gelukkig komt er steeds meer licht aan het eind van de tunnel en houden jullie op de hoogte als er nieuwe ontwikkelingen zijn en de feestcommissie zal snel in gesprek gaan met de Engel om te kijken naar een nieuwe datum. Een feestje 🥳 🎉🍻 zijn  wij wel aan toe.

Hopen jullie snel te zien, blijf lachen en gezond !


Groeten,

— 
Namens het bestuur, Peter, Co en Co

Corona Update

Beste biljartvrienden,

Uiteraard hadden wij gehoopt dat met deze corona-update zouden kunnen communiceren dat het biljarten weer opgestart ging worden , maar helaas is de boodschap een harde lockdown tot zeker 14 januari. Laten wij hopen dat het geplande biljartevenement 23 januari kan plaatsvinden, dus laat deze in je agenda staan als een positieve stip aan de horizon.

Wij wensen iedereen toch fantastische kerstdagen en een goed uiteinde en een corona-loos, gezond en geweldig 2022 .

Namens het betuur.

Gr. Peter, Co en Co 🌲🍾

Corona Update

Beste biljartvrienden, 

Helaas is de periode, dat er ivm corona niet gebiljart kan worden, verlengd. Als bestuur hebben wij daarom besloten om het koppeltoernooi te verplaatsen tot na de competitie en op het moment dat het biljarten weer gestart kan worden eerst de onderlinge competitie te hervatten.

Uiteraard zullen wij jullie direct op de hoogte houden als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

​​​​​​Wij hopen jullie dit jaar nog te zien en groeten,

Namens het bestuur, Peter, Co en 

Mededeling inzake aanscherping Corona maatregelen.

Beste biljart vrienden,

In verband met de gisteren aangekondigde verscherpte Corona maatregelen zijn wij genoodzaakt onze biljart-activiteiten tot minimaal 4 december stop te zetten.

Concreet betekent dit geen competitie ( onderling en bond ) en voorlopig parkeren van het aangekondigde koppeltoernooi.

Uiteraard hopen wij jullie zo spoedig mogelijk weer in de Engel te zien.


Groeten,
— 
Namens het bestuur, Peter, Co en Co

10-11-2021

Uw vaste verslaggever was niet aanwezig, dat scheelt in ieder geval een aantal sappige verhalen.

Toch is er nog wel wat op te merken over deze avond

Dick Horst – Ton Vonk: Ja, Dick verkeert in de vorm van zijn leven. Is ie toch veel te laag ingedeeld als we tenminste letten op zijn moyenne? (vorige week speelt ie bijna 6 (5,85) en deze week toch ook weer 2,0). Misschien had Dick zelf aan het begin van dit seizoen toch moeten vragen om een hoger moyenne (zoals Peter Dolewaard, Ko Smeltekop en Carlos v Oostrom onreglementair wel gedaan hebben) want elke wedstrijd gaat zonder problemen naar Dick …… ook dit keer weer een degelijke partij en goede winst met mooi spel. Ga zo door, Dick.

Peter Bosman – Carlos van Oostrom: Als voorbereiding op de biljartavond gaat Peter tegenwoordig elke woensdagmiddag oefenen met Co v Rijnsoever. Dat werpt zijn vruchten wel af want deze keer verzamelde Peter maar liefst 22 caramboles van de 41 en dat in 30 beurten , dus toch een mooi moyenne van 0,73. Carlos was blij dat ie wat langer aan de tafel mocht, deze keer (vorige week maar 8 beurten ….): gewoon winnen in zoveel mogelijk beurten dus.

Frank Bosch – Hennie Arisse: Een degelijke partij van Hennie deze keer en de verdiende overwinning. Na een aantal mindere weken nu al de tweede overwinning op rij. Frank had het er moeilijk mee en kwam 2 caramboles tekort voor de overwinning. Toch een leuke partij.

Rudi Jacobs – Dick van Beek: Dat was een moeilijke partij voor Rudi. Dick had zwaar geinvesteerd in een nieuwe bril (“niet de goedkoopste hoor, niet van Hans Anders” volgens Dick). Dat zag je wel aan het spel van Dick, hij moest nog wel wennen want een aantal keren raakte gewoon geen enkele bal. Natuurlijk zag ie dat Rudi een keertje de bal naar de verkeerde hoek speelde en dat heeft Dick ‘m luid en duidelijk verteld. Maar Rudi liet zich niet van de wijs brengen en speelde de partij onverstoorbaar naar de winst.

Rudy de Mooij – Ad Bitter: Het valt op dat Ad de laatste tijd met hart en ziel aan het biljarten is. Deze keer neuriënd gedurende de gehele partij: Rudy was duidelijk van de wijs en raakte de ballen niet altijd helemaal lekker. Maar Ad ging stug door en maakte de partij gedegen af in 18 beurten.

Paul v Bijlevelt – Co Jacobs: Soms stijgt Co naar eenzame hoogte, deze avond was het weer zover. Hij zorgt ervoor dat Paul niet in zijn spel kan komen en doet zelf goede zaken door in slechts 15 beurten de partij naar zich toe te trekken. Fijn om weer eens te winnen, volgens Co en dan des te meer om dat te doen van kuitenbijter Paul.

Wim van Es – Joop Jacobs: Al meerdere partijen speelt Joop de sterren van de hemel en dat blijkt ook wel uit de stand: Joop staat bovenaan. Maar ja, Wim was vanavond erop gebrandt om deze partij te winnen, temeer omdat ie even daarvoor de nodige goedbedoelde cynische opmerkingen had voor Rudy de Mooij. En Rudy wilde dat ook terug doen. Maar Wim speelde zonder grote problemen de partij uit en de winst kwam niet echt in gevaar, alhoewel Joop tot op 4 caramboles naderde.

Jos van Voorn – Jan Weert: Het is wel even wennen: Jan tegenwoordig zonder bril, hij wordt er steeds knapper op. Jan heeft zijn ogen laten bijstellen (2 nieuwe lenzen) en ziet nou weer goed. Alleen zijn handen doen nog niet helemaal wat Jan ziet. Deze partij ging helemaal niet zoals je mag verwachten na zo’n dure ingreep. Maar ja, je speelt ook wel tegen turbo-Jos: moeilijke ballen lost Jos altijd op door de bal “iets meer” snelheid mee te geven, dan zoeken ze mekaar wel ergens op het biljart op. Jan slechts 10 caramboles in 27 beurten en Jos weer 2 punten in de pocket. We zoeken nog naar de ballen ……

Co van Rijnsoever – Arthur Jacobs: Zoals gezegd oefent Co elke woensdagmiddag met Peter Bosman. Het helpt in zoverre dat Co niet meer een verzamelbal net te zacht speelt en daardoor een uitgelezen kans aan de tegenstander geeft, maar het lijkt erop dat de concentratie ’s avonds weg is. Is het nou wel verstandig om ook nog eens de hele middag te biljarten? Arthur heeft daar geen boodschap aan. Beide spelen bijna elke bal achterom en als er een gaatje is waar de bal door kan, dan vinden zij hem wel. Gelukkig gaat er ook veel goed hoor en Arthur wint in 28 beurten. Helaas komt Co 4 caramboles tekort.

BaoVu Vu – Hans Derks: Volgens Vu is dit de partij om het kampioenschap en zo spelen ze ook. Ze gunnen elkaar weinig echt fijne aanvangstoten en leveren commentaar op elkaars spel. Alles wordt uit de kast gehaald om de ander uit zijn spel te halen. Het blijft spannend tot het laatst met mooie ballen, maar dan gaat het mis voor Hans: Vu heeft iemand ingeschakeld om Hans te bellen tijdens de partij op een heel klein telefoontje en dat leidt natuurlijk Vu af: Vu wil ook zo’n klein telefoontje, even gaat het niet meer over biljarten…… Hans mist daarna makkelijke ballen en ook bij Vu lukt het niet meer. Toch trekt Vu de partij naar zich toe waarbij de spanning tot het laatst hoog is: Vu nog 1 carambole en Hans nog 7 !!! Bij de laatste bal van Vu, die heel dun gespeeld moet worden, gaat weer opeens die hele kleine telefoon. Nu voor Vu: het is de vriendin van Hans. Maar Vu laat zich niet van de wijs brengen en na het beeindigen van het gesprek maakt Vu de laatste carambole, wint de partij en is klaar voor het kampioenschap.