Jan Jacobs.

Hoe maak je een partij uit. Laatste carambole. Makkelijk te maken maar Jan van circus Boltinie maakt er een wereldbal van. Bij de stand van 17 tegen 17 speelde hij een driebanden over rood. Publiek op de banken en een geweldige manier om de 12 punten te pakken. Deze bal vergeten we nooit en wordt nog jaren over gesproken.

Wedstrijdverslagen van 6-10-2021

Niet al teveel regen deze week dus de meeste biljarters zijn droog overgekomen. We een paar kleine druppeltjes maar die mochten de pret niet drukken.

Ad Bitter tegen Cees van Lierop. Toen ik aankwam stond Ad nog lekker relaxt een peukje te roken bij de ingang. Cees was zichzelf toen al volop aan het voorbereiden op de wedstrijd. Ad en Cees moeten allebei aan de bak want de resultaten van de laatste weken waren niet al te best. Alhoewel ? Cees was vorige week al dicht bij een overwinning. Het werd geen felle strijd omdat Ad niet in zijn beste doen was en Cees, met ook wel teveel poedels, rustig de balletjes liet rollen op weg naar de overwinning.

Carlos van Oosterom tegen Ton Vonk. De wedstrijd op tafel 2 waar iedereen een zware strijd verwacht. Maar Carlos had echt zijn dag niet. Teveel peren geplukt ? Ton had, gezien zijn spel, een lekkere rustige dag gehad 😂en speelde best wel goed. In beurt 12 maakte Carlos nog wel een serie van 12 caramboles maar dat mocht allemaal niet meer baten. Ton maakte de partij uit in 23 beurten en dus de overwinning.

Gerard Derks tegen Jos van Voorn. Jos was helemaal zenuwachtig want hij moest vandaag tegen de koploper en dat geeft toch wel enige spanning en Gerard wilde natuurlijk zijn koppositie veilig stellen. De stress bij de heren kwam het spel niet ten goede. Jos had 21 beurten nodig om zijn 18 caramboles te maken en Gerard kwam niet verder dan 12 gemaakte caramboles. 😢

Dick van Beek tegen Frank Bosch. De streepjes ( poedels ) vulde langzaam het telformulier. Vooral bij Dick was het spel niet om aan te zien. Beide spelers waren soms te gehaast en slordig En de snelheid waarmee ze spelen komt het spel niet altijd ten goede. De eindsprint van Frank maakt dat hij in 25 beurten de partij naar zich toetrekt. Dick had niet zijn dag en kwam niet verder dan 17 caramboles.

Wim van Es tegen Co Hoonhoud. Toen de wedstrijd afgelopen was en Co lekker aan een biertje zat vroeg Co of ik zijn verslag deze keer niet kon vergeten. Ik snap het wel een beetje. Co speelt de laatste weken steeds tegen tegenstanders die allemaal in vorm zijn. Wim ging goed van start. In beurt 3 een serie van 10. Co was begonnen met een serie van 4 en dan denk je direct dat je lekker in de wedstrijd zit. Maar waar Co na beurt 13 volledig in elkaar stortte kwam Wim weer op stoom. Geen poedels meer voor Wim en daarmee gaat ook de overwinning naar hem.

Dick Horst tegen Hans Derks. Dick moet er 41 maken. Hans moet er 139. 😏 Een groot verschil dus en Hans mag geen steekjes laten vallen. Maar ja……….. Tot aan beurt 11 zag het ernaar uit, mede door een mooie beurt van 33, dat Hans bij kon blijven. Maar de 16 caramboles in de laatste twee beurten die Dick produceerde deden Hans de das om. Het verschil blijkt te groot en bij Dick liep alles lekker waardoor hij in 13 beurten uit was. Om dan te kunnen winnen had Hans een gemiddelde van11 moeten spelen maar dat zit er op dit moment niet in. Iets meer trainen misschien ??

John Fontaine tegen Jan Jacobs. Jan was deze week droog overgekomen. Hij had wel een paar druppeltjes gehad onderweg maar dat mocht geen naam hebben. Dus Jan kon lekker droog aan de wedstrijd tegen John beginnen en dat scheelde wel een beetje. Heerlijk warm en dan maken we er maar een lekkere lange partij van. De contributie is betaald dus waarom niet ! Gelukkig spelen we op dit moment maar 10 partijen op een avond want anders was het een latertje geworden. In 27 beurten waren de heren klaar met als eindresultaat de overwinning voor Jan. Lekkere droge avond met 12 punten op zak. Jan had er een goed gevoel bij. ( heeft hij altijd trouwens ) 😅

Hennie Arisse tegen Arthur Jacobs. Het zou lekker zijn als Hennie en Arthur snel klaar zouden zijn om een beetje speeltijd in te lopen. Veel lange partijen deze avond. Hennie en Arthur hielden daar in zijn geheel geen rekening mee en deden 38 beurten over hun partij. Geen grote series. Veel poedels. Lange partij. Eindresultaat is dat Hennie wint in een wedstrijd waar we het voorlopig niet meer over gaan hebben.

Rudi Jacobs tegen Co van Rijnsoever. Rudi moet 9 caramboles meer maken dan Co. Als Rudi in goede doen is moet dat kunnen. Co denk daar natuurlijk anders over en was niet van plan mee te werken aan het feestje van Rudi. Het ging de gehele partij gelijk op en dat is natuurlijk in het voordeel van Co. Eindresultaat: Rudi 19 beurten ( Co ook ) Rudi 27 Caramboles ( Co ook ) Gemiddelde van Rudi 1.421 ( Co ook ) Rudi 7 punten ( Co niet ) 😏.

Aloys Lurvink tegen Baovu Vu. De laatste partij van de avond alweer. Bij Aloys ontbreek de laatste weken een beetje het biljartgevoel en Vu heeft natuurlijk de zwakke plekken bij zijn tegenstander grondig geanalyseerd. Het is al beurt 9 waarin Aloys eindelijk een keer van zich afbijt en een serie van 9 caramboles maakt. Vu heeft dan al een redelijke voorsprong. In beurt 12 maakt Aloys er nogmaals 9 en sluipt dan langzaam dichterbij. Vu is wakkergeschut en maakt er dan 14. Dat blijkt de genadeklap voor Aloys. Daar komt hij niet meer overheen. Zijn gemiddelde is redelijk ( 2.33 ) dus dat geeft enigszins houvast. Maar Vu, die een gemiddelde speelde van 3.26 was deze avond moeilijk te verslaan.

Volgens mij ben ik deze keer niemand vergeten in dit verslag.

Volgende week hebben we de jaarvergadering om 19.15 uur. Wij zorgen dat de koffie klaarstaat en ik hoop dat we op tijd kunnen beginnen. Ik ga nog even op zoek naar de voorzittershamer. Als ik hem al kan vinden ???? , moet ik hem waarschijnlijk nog even goed afstoffen.

Tot volgende week.

De vergeten spelers.

In het verslag van Woensdag 29-09-2021 is van een van de spannendste wedstrijden geen verslag gemaakt. Mag niet gebeuren natuurlijk en bij deze mijn excuus voor de biljarters die hierdoor zo zwaar benadeeld zijn. Het zal niet meer gebeuren ( hoop ik ) ?

Rudy de Mooi tegen Cees van Lierop. Rudy en Cees moeten er beide 18 maken om 12 punten binnen te slepen. Het belooft een ware veldslag te worden want ze willen allebei erg graag winnen. Het gaat gelijk op en in beurt 5 hebben ze allebei 3 caramboles gemaakt. Dat moet beter ! In beurt 6 beide een poedel maar in beurt 7 krijgt Rudy de smaak te pakken. Een ongekend mooie serie van 7. Dus dat wordt een kwestie van doorzetten en de gang erin houden. Cees blijft dan nog even achter. Rudy heeft na zijn goede beurt van 7 caramboles een kleine inzinking. Cees maakt daar gretig gebruik van en trekt in beurt 14 de stand weer bijna gelijk. Rudy voelt de hete adem van Cees en zet een tandje bij. De laatste eindsprint van Rudy doet Cees de das om. Beide spelers hebben redelijk gespeeld en Cees mag gezien al zijn vorige partijen tevreden zijn met zijn behaalde 15 caramboles.

DE EERSTE QR CODE AVOND

De controles waren scherp. Spannend want de vraag was of iedereen zijn QR code goed gereld had en dus zou kunnen biljarten. Het verliep soepel en vlotjes. Geen problemen tegengekomen en dus de complimenten aan onze biljarters.

Wedstrijden gespeeld:

John Fontaine tegen Jos van Voorn. Weer een wedstrijd met wisselvallig spel. Jos begon met een veelbelovende serie van 3 maar kon deze goede start geen vervolg geven. Daarna 9 poedels. In beurt 12 maakte John er 6 en kwam plots op geruime voorsprong. Ook John kon dit goede moment geen vervolg geven. John zakte in en Jos ging gestaag verder met als resultaat de overwinning voor Jos.

Paul van Bijlevelt tegen Co van Rijnsoever. De altijd rustige Paul tegen de naar een overwinning snakkende Co. De spanning was te snijden. Wel weer veel ——- ( poedels ) maar Paul en Co hielden elkaar aardig in evenwicht. In 25 beurten was Co uit. Geen al te beste pot maar toch weer een overwinning. Co ging direct naar huis. Barcelona kijken. Lekker gezellig !! En wat een slechte pot voetbal. Volgende keer gewoon bij de gezellige biljartclub blijven.

Ad Bitter tegen Gerard Derks. Ook weer een wedstrijd waarin de spelers een zeer slechte start hadden. De partij begon eigenlijk pas in beurt 6 waarin Gerard een serie van 5 maakte. Ad kwam helemaal niet in zijn spel en bleef worstelen. Gerard ging zonder al te veel weerstand op weg naar de winst.

Ko Smeltekop tegen Ton Vonk. Ton had in de externe competitie een dramatische wedstrijd gespeeld. Hij zinde dus op revanche. Geen erg grote series in deze pot maar het spel was redelijk. Mooie caramboles afgewisseld met stomme fouten. Waar Ton doorstoomde zakte Ko echt wel onder zijn niveau. De overwinning ging terecht naar Ton. De Verrichtingen van de competitie teams zijn trouwens gewoon te volgen via onze eigen website ( Leden info ) – ( Competities Extern )

Co Jacobs tegen Hennie Arisse. Gelukkig was Hennie weer in staat om te biljarten. Vorige week moest hij helaas afzeggen. Naar nu bleek heeft hij gewoon zijn krachten gespaard om tegen Co een uitmuntende wedstrijd te biljarten. Het gemiddelde van Co was erg slecht. Het gemiddelde van Hennie was ook niet super goed maar een serie van 10 sleepte Hennie richting de eindstreep.

Arthur Jacobs tegen Frank Bosch. 31 om 28 caramboles te maken. De spelers starten allebei behoorlijk goed. In de eerst 5 beurten deden ze niets voor elkaar onder. Daarna kwam het verval bij Arthur. Er zijn van die avonden waarbij er niet al teveel lukt. Voor Arthur was het zo’n avond. Frank pakte het spelletje goed op en was in 16 beurten uit. Overwinning met een goed gemiddelde.

Jan Jacobs tegen Ad Bitter. Voor Ad was dit vanavond zijn tweede partij. De voorzitter had hem gebeld of deze jonge god bereid was om deze avond twee partijen te biljarten. Dit omdat de zaakwaarnemer van Vincent, Hertog Jan, zijn DigiD niet geregeld had. En dus geen QR code. En dus niet biljarten. Jan kwam op de fiets. Lekker buitje regen gehad onderweg. Tot op zijn kruis nat. Toch wel knap dat die lokale regenbui zo’n klein mannetje zo nat kan maken. Voor Jan bleek dit allemaal teveel van het goede. Verkleumd aan de tafel met stramme handen en natte kleren biljarten is niet te doen. Ad had natuurlijk al een keer op zijn klote gehad en was meedogenloos in deze partij. Ad pakte de overwinning en Jan pakte maar snel een biertje.

Co Hoonhoud tegen Joop Jacobs. Ook Co was behoorlijk getroffen door de fikse regenbui. En dat alleen omdat hij was teruggefietst om zijn legitimatie op te halen. Joop stond toen al enige tijd in zijn droge outfit te wachten om de partij aan te vangen. De prestaties van Joop zijn tot nu toe uitstekend te noemen en Co wilde daar wel graag de spelbreker zijn. Maar Joop, daar staat op dit moment geen maat op. Biljarten verleer je niet snel en dat heeft hij weer bewezen. Co speelde uitstekend maar Joop speelde een wereldpartij. Weer de 12 punten naar Joop.

Carlos van Oosterom tegen Hans Derks. De spelers waren elkaar aan het uitdagen. Verschillende keren hoorde we de opmerking………….. dit kost je de partij. Maar voordat de eindstreep bereikt was waren we toch nog 30 beurten onderweg. Voor zowel Carlos en Hans beetje onder hun niveau. Met een eindsprint van Hans en tussendoor wat missers van Carlos ging de overwinning naar Hans. Voor Hans ook wel eens lekker om de 12 punten te pakken. Hoogste serie van Carlos 7. Hoogste serie van Hans 19. Goed verzamelen en er dan een stel caramboles uit halen blijft toch lastig.

Weer een goed verlopen avond en hopelijk gaan we dit nog heel lang volhouden. Alle partijen weer voor 24.00 uur gespeeld en met de QR code maar zonder de 1.5 meter maatregel is het toch weer een stukje gezelliger.

Coronatoegangsbewijs in de horeca

Bezoekers van de horeca hebben vanaf 25 september 2021 een coronatoegangsbewijs nodig.

Binnen:

  • Vanaf 13 jaar: coronatoegangsbewijs.
  • Vanaf 14 jaar: coronatoegangsbewijs + ID-bewijs (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs).

Moet je biljarten de komende woensdagen ?? Zorg dan dat je een QR code hebt op jou mobiel of een papieren versie. Dit geeft je samen met jou ID toegang tot de Horeca.

Bij De Engel gaan ze de maatregelen handhaven. Dus zorg dat je het geregeld hebt.

Namens het bestuur. Groeten. Peter, Co en Co

Verslag woensdag 22-09-2021

Het was een lekker en ontspannen avond. Hennie Arisse was helaas ziek waardoor de wedstrijd tegen Paul van Bijlevelt niet door kon gaan. Ton Vonk heeft toen even een oefenpotje gespeeld tegen Paul zodat hij toch nog even kon biljarten.

Peter vd Dolewaard tegen Peter Bosman. Lastig zo’n verslag met twee Peters. Peter D begint en gaat goed van start. Een serie van 10 om te beginnen is altijd lekker. Andere Peter heeft het erg lastig en het loopt de laatste weken niet zo lekker. 14 poedels is teveel om een goede partij te kunnen spelen. de 12 punten gaan dan ook naar Peter D.

Co Jacobs tegen Dick van Beek. Een wedstrijd met twee gezichten waarbij beide spelers redelijk goed van start gingen. Maar na beurt 13, waar er voor Co een paar ballen op een haartje na mis gingen, liep Dick langzaam bij Co weg. Met een eindprint van Dick ging hij snel richting de 32 caramboles en gaf hij Co het nakijken. Soms heb je van die avonden dat het net allemaal mis gaat.

Gerard Derks tegen Cees van Lierop. Oef………… dat was niet zo’n best potje. Cees bakte, er op zijn Hollands gezegd, heel erg weinig van en Gerard had echt een eindsprint nodig om nog een redelijk gemiddelde te spelen. In de laatste 3 beurten 12 caramboles bracht Gerard de overwinning met nog een redelijk gemiddelde.

Joop Jacobs tegen Frank Bosch. Joop speelt de laatste weken goed maar heeft aan Frank een geduchte tegenstander. De serie van 7 die Frank in beurt twee produceert blijkt de doorslag te geven in deze wedstrijd. De hoogste serie van 3 en de vele poedels van Joop zijn niet genoeg om Frank aan het wankelen te brengen. De 12 punten gaan naar Frank.

Vincent Meesterburrie tegen John Fontaine. Ik heb niet zo goed opgelet en kon niet zien of Vincent ( alias Calimero ) met of zonder bril stond te biljarten. John had zijn bril zeker niet op deze avond. Een matige pot met als eindresultaat dat Vincent wint en dat John maar 9 caramboles maakt in 27 beurten.

Co Hoonhoud tegen Co van Rijnsoever. Twee biljarters die nog een beetje aan de biljarttechnieken moeten werken. Beide spelers hebben een goede biljarthouding maar aan de uitvoering schort het nog wel eens. De uiteindelijke winnaar is Co van Rijnsoever maar die was zo snel naar huis dat ik mij niet aan de indruk kan onttrekken dat hij niet echt tevreden was.

Wim van Es tegen Rudi Jacobs. Een partij over 29 beurten die lange tijd gelijk op zou gaan. Rudi moet er 6 meer maken dus er moet een moment komen dat hij het verschil moet maken. Het bleef spannend tot op het eind. Wim maakte zijn laatste carambole in beurt 29. Rudi moet er dan nog 2. De nastoot gaat mis en dus gaan de punten deze keer naar Wim.

Rudy de Mooij tegen Leo Zomer. Leo zat er goed in de laatste weken maar vandaag liet hij het een beetje afweten. Weet niet wat er zich afspeelde in zijn hoofd maar hij speelde een beetje ongeïnteresseerd. Beide spelers zaten er niet goed in en de vele poedels in deze partij waren het bewijs. De 12 punten gaan naar Rudy en Leo krijgt er vandaag 8 punten bij.

Ko Smeltekop tegen Vu BaoVu. Twee biljarters die een redelijke partij op het groene laken moeten kunnen laten zien. Concentratie is daarbij natuurlijk een vereiste. De zenuwen spelen in deze partij een grote rol. Niet bij Vu overigens want die doet altijd gewoon zijn ding. Ze leggen de ballen voor zichzelf niet altijd even gemakkelijk weg. Rekken en strekken met bijna een spierscheuring tot gevolg. Alles wordt in de strijd gegooid voor de overwinning. Ko maakt zijn laatste carambole. Pfffffffft 55 gemaakt. Vu moet er dan nog 3. Nog 2. Nog 1. een lastige trekstoot ! Commentaar van Calimero haalde Vu uit zijn concentratie en de laatste bal ging net mis. Ko was helemaal de weg kwijt. Liep strak langs de uitgestoken hand van de schrijven en ruimde zijn keu op. Hmmmmmmm. Uiteindelijk kwam de boks wel natuurlijk.

Verder was het een redelijk relaxte avond waarbij Peter nog enkele spelers heeft gesproken over de Corona maatregelen voor de Horeca omdat er vanaf komende zaterdag om de QR code kan worden gevraagd. Iedereen heeft daar ( als jou mail tenminste werkt ) bericht over gehad. Ik mis van 3 personen nog een reactie. Let wel………… Geen QR code, op smartphone of op papier, dan kom je niet langs de toegangscontrole en mag je dus ook niet biljarten.

HEB JE DAARBIJ NOG HULP NODIG DAN KAN IK JE DAAR MISCHIEN BIJ HELPEN.

Verslag woensdag 15-09-2021

Omdat de horeca nog steeds om 24.00 uur dicht moet zijn blijkt de keus om maar 10 partijen op een avond te spelen wel de juiste te zijn. Het past tot nu toe precies.

Carlos v Oosterom tegen Joop v Dijk. Voor allebei een stroef begin en tot beurt 12 ging het gelijk op. De zandloper ( scorebord ) geeft dus aan dat Joop op voorsprong staat. Dan valt Joop stil en vanaf beurt 22 krijgt Carlos de smaakt te pakken. Carlos pakt de 12 punten. Beide spelers waren niet erg tevreden met hun prestatie.

Peter vd Dolewaard tegen Dick Horst. Dick kwam iets later en had dit netjes laten weten aan Peter. Dus 1 persoon minder om de biljarts op te bouwen. Toch is dat met enige pijn en moeite gelukt maar het heeft wel de nodige kracht gekost. Peter begon gesloopt aan de wedstrijd. ( wat een slecht excuus ). In deze niet al te beste wedstrijd was Dick de terechte winnaar.

Jos van Voorn tegen Ad Bitter. Heel veel poedels en 12 punten voor Ad. Een slechte maar aan het eind wel een spannende partij want Jos kwam maar 1 carambole te kort voor een gelijkspel.

Gerard Derks tegen John Fontaine. Twee vrienden die deze avond de strijd met elkaar aan moesten gaan. De spanning was te snijden. Ze hebben veel geoefend de laatste weken en hoewel het nog geen wereldpartij was zie je wel steeds meer dat en bij veel stoten een gedachte achter zit. Helaas nog niet altijd goed uitgevoerd maar dat komt nog wel. 28 beurten is nog wel iets te veel van het goede dus blijven oefenen. Gerard pakte nipt de overwinning.

Leo Zomer tegen Jan Jacobs. Sloopkogel Leo begon heel erg slecht aan deze partij. Zijn geluk was een beetje dat Jan nog slechter begon. Voor allebei heel veel horizontale streepjes op het telformulier. Maar Leo komt tegenwoordig alleen voor de winst ( en een biertje ) naar de club. De ontspannen houding van Leo geeft de doorslag en weer 12 punten erbij.

Rudi Jacobs tegen Frank Bos. Sloopkogel Leo was de scheidsrechter. Pakte er na zijn super zware partij een kruk bij en ging tellen. Beetje commentaar leveren op de biljarters zo hier en daar en hij deed zijn best op de spelers uit hun concentratie te halen. Met Leo in de hoofdrol kon dit geen goede partij worden. Hoewel er regelmatig gescoord werd en er door beide heren net boven de 1 gemiddeld werd gespeeld was dit niet de beste partij van de avond. Frank trok uiteindelijk aan het langste eind.

Co Jacobs tegen Arthur Jacobs. Vader tegen Zoon. Ze zeggen dan wel dat het eigenlijk een vriendschappelijk potje is maar ooooh wat willen ze graag van elkaar winnen. Winst op een familielid is toch voor het verloop van de rest van de week wel lekker. De winnaar van deze partij is Co. Ook het eind van deze partij was spannend want ook Arthur kwam maar 1 carambole te kort voor een gelijk spel.

Vu BaoVu tegen Peter Bosman. En dat was schrikken. Vu was al vroeg. Nou ja redelijk vroeg want Peter zat al een tijdje te wachten en wilde graag aan de bak. Vu hoeft er dit jaar maar weinig te maken. 49 caramboles. JaJa je ziet het goed ! Vu speelde het spelletje niet slecht en met een serie van 15 maakte hij het verschil. Peter kon het niet bijbenen en moest de overwinning aan Vu laten. Vu heeft de finaleavond al in zijn agenda gezet.

Co van Rijnsoever tegen Joop Jacobs. Co is deze week al erg druk geweest op de tennisbaan en ziet er een beetje vermoeid uit. Joop biljart al weken op een goed niveau en is dus een geduchte tegenstander. Bij Joop doen de balletjes Tik. Tik. Tik. en ze lopen steeds lekker bij elkaar. Co heeft het nakijken en Joop heeft er weer een winstpartij bij.

Hans Derks tegen Ton Vonk. Zou dit dan de avond van Hans worden ? Het wordt wel een keertje tijd ! Door alle drukte heeft hij tot nu toe maar 1 keer gebiljart en dan dan blijkt dat dat tegen de super vaste Ton Vonk niet voldoende is om de partij te winnen. Hans zijn hoogte serie is 11. Het loopt nog niet erg, maar Hans kennende komt dat wel als hij meer ritme krijgt. Het regelmatige biljarten van Ton brengt Ton dat ook deze keer de 12 punten.

Het was weer een lekker avond met een beetje commentaar op de slecht werkende biljartcomputers. En het klopt wel. Heel af en toe zit er een beetje een kleine vertraging in de overdracht. Blijf daarom goed kijken naar het scherm kijken en behandel het toetsenbord met liefde. Dan moet het lukken.

Tot volgende week maar weer. Gr. Peter.

PS. Er is per mail nog een brief rondgestuurd betreffende het handhaven van de komende Coronamaatregelen in de Horeca. Lees deze even AUB.

Woensdag 08-09-2021

Weer een volledig programma met 10 partijen.

Jos v Voorn tegen Cees v Lierop. Cees begon best heel goed aan deze wedstrijd. Daarentegen had Jos het moeilijk en speelde Jos ook wel een beetje te hard. Jos dacht zeker dat hij voor iedere band een carambole mocht tellen!!! Iets rustiger Jos, klonk het uit de zaal ! Jos luisterde direct. Cees viel wat terug en Jos pakte de leiding om die niet meer uit handen te geven. Uiteindelijk scheelde het maar 1 carambole.

Co v Rijnsoever tegen Hennie Arisse. Co, de man met de uitstraling van een topbiljarter, begon als een speer. Hennie was wat onrustig en miste nogal wat maakbare ballen. Hoewel Co aan het eind van de partij toch een behoorlijk dipje had, eindigde hij de pot met een serie van 5 en dus met winst.

Carlos v Oosterom tegen Peter vd Dolewaard. Ja, schrijven over je eigen partij valt niet mee. Zeker niet als het niet al te best was. Ik ben er nog niet uit waar het aan ligt, maar hoop volgende keer het lek weer boven te hebben. Carlos speelde rustig en goed. Geen grote series maar wel regelmatig scorend. De ballen die hij miste gingen ook steeds maar op een haartje mis. Een terechte overwinning voor Carlos.

Dick v Beek tegen Paul v Bijlevelt. Paul moet er 32 maken en begint met een serie van 9. Dick stond ( zat ) erbij en keek ernaar. Niks tegen te beginnen als iemand zo start. Paul hield het goede gevoel vast en was zodoende al in 16 beurten uit.

Vincent Meesterburrie tegen Ad Bitter. Speelde Vincent nu met of zonder bril ? Deze avond kon Ad Vincent niet bijhouden. Wellicht komt het omdat Ad nog geen eigen keu heeft. Het was geen wereldpartij maar Ad speelde te wisselvallig om Vincent bij te kunnen benen. De 12 punten gingen dan ook naar Vincent.

Aloys Lurvink tegen Joop v Dijk. Aloys heeft het wat lastig de laatste tijd. Hij heeft moeite om in het ritme te komen. Joop deed gewoon wat hij meestal doet en speelde een puik potje biljart. Regelmatig scorend naar de eindstreep met als resultaat een goed gemiddelde en 12 punten in de pocket.

Rudi Jacobs tegen Joop Jacobs. Weer twee Jacobsen tegen elkaar. En dat zal niet de laatste keer zijn dit seizoen. Een partij waarbij het tot aan beurt 15 aardig gelijk opging. Daarna pakte Rudi een goede voorsprong met een serie van 9. Rudi leek op weg naar de winst maar de oude rot Joop maakte toch gebruik van een slippertje van Rudi en maakt de partij in beurt 27 uit.

Arthur Jacobs tegen Wim v Es. Waar Arthur normaal gesproken met zijn timmermansoog heel goed berekenend kan spelen, zat hij er deze avond toch vaak regelmatig ver naast, Gelukkig had hij een medestander gevonden in Wim want die speelde ook niet al te best. Uiteindelijk eindigde de partij in een terecht gelijk spel, maar wel na 30 beurten !!

Rudy de Mooij tegen Gerard Derks. Rudy kon de gelukkig de biljartruimte van de Engel nog vinden. Zolang niet geweest en wat is het veranderd zeg, alleen de biljarts zijn hetzelfde gebleven. Rudy begon sterk, want in beurt 5 had hij al 8 caramboles. Gerard maar 1. Daarna stort Rudy even volledig in en geeft zomaar de voorsprong uit handen. 8 poedels zijn er wel een paar teveel, Rudy !. Gerard maakte daar dus gebruik van en rook de overwinning. Toch was een laatste aanzet van Rudy genoeg om te partij uiteindelijk naar zich toe te trekken.

Baovu Vu tegen Ton Vonk. De avond schiet alweer op. Alle partijen zijn al gespeeld, maar ….. Vu was er nog niet. Rudi Jacobs klom even in de telefoon. Vu nam op: Je moet spelen VU !!!! Is het dan alweer woensdag klinkt het aan de andere kant van de lijn ? Ik kom eraan hoor. Zet het bier maar koud. Tjonge tjonge wat een gehaast, maar dat gaf Ton wel de kans om lekker even in te spelen. Vu begon slecht en was dus toch nog niet helemaal wakker en Ton speelde rustig en goed. Toen Vu wakker werd was Ton al aardig op weg. Ton won zijn partij met een gemiddelde van 2.80 Op naar volgende week Vu: DAN MOET JE WEER SPELEN VU !!!!

We kunnen weer

Hoi biljarters. Hier even een bericht betreffende het hervatten van het biljarten. Gelukkig gaat alles de goede kant op en kunnen we weer vooruit kijken. Ook wat biljarten betreft.

Woensdag 16 juni kunnen we weer een beetje opstarten en we willen graag wat vrije partijen gaan indelen. Inschrijven graag via de website via de knop contact. Dan kan Ton Vonk een indeling maken. Partijtje spelen en even bijkletsen. Je mag gewoon eerder komen of blijven hangen voor of na de partij. Wel zullen de biljart om 21.45 weer opgeruimd moeten worden totdat er meer versoepelingen komen. Ik hoop jullie snel te zien. Groeten van een gevaccineerde voorzitter ?


Namens het Bestuur, Groeten van Peter, Co en Co