Corona Update

Beste biljartvrienden,

Uiteraard hadden wij gehoopt dat met deze corona-update zouden kunnen communiceren dat het biljarten weer opgestart ging worden , maar helaas is de boodschap een harde lockdown tot zeker 14 januari. Laten wij hopen dat het geplande biljartevenement 23 januari kan plaatsvinden, dus laat deze in je agenda staan als een positieve stip aan de horizon.

Wij wensen iedereen toch fantastische kerstdagen en een goed uiteinde en een corona-loos, gezond en geweldig 2022 .

Namens het betuur.

Gr. Peter, Co en Co 🌲🍾

Corona Update

Beste biljartvrienden,Β 

Helaas is de periode, dat er ivm corona niet gebiljart kan worden, verlengd. Als bestuur hebben wij daarom besloten om het koppeltoernooi te verplaatsen tot na de competitie en op het moment dat het biljarten weer gestart kan worden eerst de onderlinge competitie te hervatten.

Uiteraard zullen wij jullie direct op de hoogte houden als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

​​​​​​Wij hopen jullie dit jaar nog te zien en groeten,

Namens het bestuur, Peter, Co enΒ 

Mededeling inzake aanscherping Corona maatregelen.

Beste biljart vrienden,

In verband met de gisteren aangekondigde verscherpte Corona maatregelen zijn wij genoodzaakt onze biljart-activiteiten tot minimaal 4 december stop te zetten.

Concreet betekent dit geen competitie ( onderling en bond ) en voorlopig parkeren van het aangekondigde koppeltoernooi.

Uiteraard hopen wij jullie zo spoedig mogelijk weer in de Engel te zien.


Groeten,
—Β 
Namens het bestuur, Peter, Co en Co

10-11-2021

Uw vaste verslaggever was niet aanwezig, dat scheelt in ieder geval een aantal sappige verhalen.

Toch is er nog wel wat op te merken over deze avond

Dick Horst – Ton Vonk: Ja, Dick verkeert in de vorm van zijn leven. Is ie toch veel te laag ingedeeld als we tenminste letten op zijn moyenne? (vorige week speelt ie bijna 6 (5,85) en deze week toch ook weer 2,0). Misschien had Dick zelf aan het begin van dit seizoen toch moeten vragen om een hoger moyenne (zoals Peter Dolewaard, Ko Smeltekop en Carlos v Oostrom onreglementair wel gedaan hebben) want elke wedstrijd gaat zonder problemen naar Dick …… ook dit keer weer een degelijke partij en goede winst met mooi spel. Ga zo door, Dick.

Peter Bosman – Carlos van Oostrom: Als voorbereiding op de biljartavond gaat Peter tegenwoordig elke woensdagmiddag oefenen met Co v Rijnsoever. Dat werpt zijn vruchten wel af want deze keer verzamelde Peter maar liefst 22 caramboles van de 41 en dat in 30 beurten , dus toch een mooi moyenne van 0,73. Carlos was blij dat ie wat langer aan de tafel mocht, deze keer (vorige week maar 8 beurten ….): gewoon winnen in zoveel mogelijk beurten dus.

Frank Bosch – Hennie Arisse: Een degelijke partij van Hennie deze keer en de verdiende overwinning. Na een aantal mindere weken nu al de tweede overwinning op rij. Frank had het er moeilijk mee en kwam 2 caramboles tekort voor de overwinning. Toch een leuke partij.

Rudi Jacobs – Dick van Beek: Dat was een moeilijke partij voor Rudi. Dick had zwaar geinvesteerd in een nieuwe bril (“niet de goedkoopste hoor, niet van Hans Anders” volgens Dick). Dat zag je wel aan het spel van Dick, hij moest nog wel wennen want een aantal keren raakte gewoon geen enkele bal. Natuurlijk zag ie dat Rudi een keertje de bal naar de verkeerde hoek speelde en dat heeft Dick ‘m luid en duidelijk verteld. Maar Rudi liet zich niet van de wijs brengen en speelde de partij onverstoorbaar naar de winst.

Rudy de Mooij – Ad Bitter: Het valt op dat Ad de laatste tijd met hart en ziel aan het biljarten is. Deze keer neuriΓ«nd gedurende de gehele partij: Rudy was duidelijk van de wijs en raakte de ballen niet altijd helemaal lekker. Maar Ad ging stug door en maakte de partij gedegen af in 18 beurten.

Paul v Bijlevelt – Co Jacobs: Soms stijgt Co naar eenzame hoogte, deze avond was het weer zover. Hij zorgt ervoor dat Paul niet in zijn spel kan komen en doet zelf goede zaken door in slechts 15 beurten de partij naar zich toe te trekken. Fijn om weer eens te winnen, volgens Co en dan des te meer om dat te doen van kuitenbijter Paul.

Wim van Es – Joop Jacobs: Al meerdere partijen speelt Joop de sterren van de hemel en dat blijkt ook wel uit de stand: Joop staat bovenaan. Maar ja, Wim was vanavond erop gebrandt om deze partij te winnen, temeer omdat ie even daarvoor de nodige goedbedoelde cynische opmerkingen had voor Rudy de Mooij. En Rudy wilde dat ook terug doen. Maar Wim speelde zonder grote problemen de partij uit en de winst kwam niet echt in gevaar, alhoewel Joop tot op 4 caramboles naderde.

Jos van Voorn – Jan Weert: Het is wel even wennen: Jan tegenwoordig zonder bril, hij wordt er steeds knapper op. Jan heeft zijn ogen laten bijstellen (2 nieuwe lenzen) en ziet nou weer goed. Alleen zijn handen doen nog niet helemaal wat Jan ziet. Deze partij ging helemaal niet zoals je mag verwachten na zo’n dure ingreep. Maar ja, je speelt ook wel tegen turbo-Jos: moeilijke ballen lost Jos altijd op door de bal “iets meer” snelheid mee te geven, dan zoeken ze mekaar wel ergens op het biljart op. Jan slechts 10 caramboles in 27 beurten en Jos weer 2 punten in de pocket. We zoeken nog naar de ballen ……

Co van Rijnsoever – Arthur Jacobs: Zoals gezegd oefent Co elke woensdagmiddag met Peter Bosman. Het helpt in zoverre dat Co niet meer een verzamelbal net te zacht speelt en daardoor een uitgelezen kans aan de tegenstander geeft, maar het lijkt erop dat de concentratie ’s avonds weg is. Is het nou wel verstandig om ook nog eens de hele middag te biljarten? Arthur heeft daar geen boodschap aan. Beide spelen bijna elke bal achterom en als er een gaatje is waar de bal door kan, dan vinden zij hem wel. Gelukkig gaat er ook veel goed hoor en Arthur wint in 28 beurten. Helaas komt Co 4 caramboles tekort.

BaoVu Vu – Hans Derks: Volgens Vu is dit de partij om het kampioenschap en zo spelen ze ook. Ze gunnen elkaar weinig echt fijne aanvangstoten en leveren commentaar op elkaars spel. Alles wordt uit de kast gehaald om de ander uit zijn spel te halen. Het blijft spannend tot het laatst met mooie ballen, maar dan gaat het mis voor Hans: Vu heeft iemand ingeschakeld om Hans te bellen tijdens de partij op een heel klein telefoontje en dat leidt natuurlijk Vu af: Vu wil ook zo’n klein telefoontje, even gaat het niet meer over biljarten…… Hans mist daarna makkelijke ballen en ook bij Vu lukt het niet meer. Toch trekt Vu de partij naar zich toe waarbij de spanning tot het laatst hoog is: Vu nog 1 carambole en Hans nog 7 !!! Bij de laatste bal van Vu, die heel dun gespeeld moet worden, gaat weer opeens die hele kleine telefoon. Nu voor Vu: het is de vriendin van Hans. Maar Vu laat zich niet van de wijs brengen en na het beeindigen van het gesprek maakt Vu de laatste carambole, wint de partij en is klaar voor het kampioenschap.

Verslag woensdag 27-10-2021

Voor wie denkt dat het leven van een wedstrijdsecretaris makkelijk is ! Lees het onderstaande bericht van Ton Vonk.

Toch nog op het laatste moment enige aanpassingen, let op o.a.

Aloys Lurvink ( nu tegen Ton)

Peter vd Dolewaard (later spelen, nu Vu)

Arthur Jacobs (eerder spelen)

Dick v Beek (eerder spelen)

Ton Vonk (valt in, tegen Aloys)

Ad Bitter (speelt niet, John kan niet)

Baovu Vu (valt in, tegen Peter)

pfffffff ….

Met pijn en moeite weer een compleet programma in elkaar gezet ( Bedankt Ton )

Jan Jacobs was er niet………..Die lag thuis op de bank voetbal te kijken. Regent het een keertje niet dan komt hij nog niet. πŸ˜€

De wedstrijden:

Rudy de Mooij tegen Jos van Voorn. Ik als verslaggever kijk op het telformulier en zie dat er een bepaald patroon in deze wedstrijd zit. Een streepjespatroon wel te verstaan. Dat Jos uiteindelijk de partij won was niet aan zijn goede spel te wijten. Rudy is gestrand bij 13 van de 18 caramboles en ze deden gezellig samen 30 beurten over de partij.

Paul van Bijlevelt tegen Wim van Es. Paul had een goede start en Wim moest even op gang komen. na beurt 5 gaf Paul even wat minder gas en gaf hij Wim de kans om wat bij te trekken. Wim maakte van dit dipje van Paul geen gebruik. Paul pakte de draad precies op tijd weer op en maakte de partij in beurt 23 uit. De nastoot van Wim ging ook mis. Paul 32 caramboles en Wim 18 ( 23 beurten )

Aloys Lurvink tegen Ton Vonk. De mannen zouden aan elkaar gewaagd moeten zijn. En na een heel sterk begin van Ton kwam Aloys weer terug in de partij door eerst een serie van 8 te maken gevolgd door een serie van 18. Hierdoor stonden de mannen in beurt 7 nagenoeg gelijk. Ton trekt op dat moment de touwtjes iets strakker aan en legt veel risico in zijn spel. Verzamelen, Verzamelen, Verzamelen spookt er door zijn hoofd. Aloys stort na een paar mooie verzamelstoten van Ton volledig in elkaar. Hij raakt geen fatsoenlijke bal meer en moet de winst aan Ton laten.

Dick van Beek tegen Arthur Jacobs. Dick maakte in beurt 5 pas zijn 1e carambole. Arthur had er toen al 8. Beurtje 9 maakt Dickie er 5 en dat moet een goed gevoel geven. Toch blijft Dickie kwakkelen en Arthur heeft twee mooie reeksen. Geen grote series maar wel voldoende voor de overwinning.

Vincent Meesterburrie tegen Cees van Lierop. Ik heb niet gezien of Vincent met of zonder bril speelde. Aan het formulier te zien had hij een blinddoek op. Dat doet niets af aan de goede prestatie van Cees want die was in 12 beurten uit. Volgende keer weer beter Vincent. Ooit vind je de juiste vorm wel weer !

Carlos van Oosterom tegen Ko Smeltekop. Zonder dat ze app contact hadden gehad kwamen de heren ongeveer op het zelfde tijdstip binnen. ( lekker relevant ! ). Ze konden al snel aan de bak en leken er allebei klaar voor. Na later bleek was Ko en meer klaar voor dan Carlos. Regelmatig kleine series en de eindsprint van Ko met een serie van 10 deed Carlos de das om.

Joop van Dijk tegen Peter Bosman. Voor het gevoel van Peter Bosman zat hij al een eeuw te wachten toen Joop binnenkwam. Joop maakt zich nooit druk en moet altijd na het eten op zijn gemak een bakkie koffie drinken. Maakt zich dan klaar voor zijn potje biljarten. En hij moet van ver komen natuurlijk. Joop pakte de draad lekker op. 4 beurten 12 caramboles. Peter bleef een behoorlijk stukje achter. Beurt 5-6-7-8-9 maakt Joop helemaal niks. Dan trekt Peter een beetje bij. Joop wordt weer wakker en laat met een serie van 9 zien dat hij er weer is. Tot aan beurt 16 gaat het gelijk op. Joop pakt daarna het initiatief en tikt met rake ballen de partij naar de winst.

Co van Rijnsoever tegen Co Jacobs, Co van Rijnsoever is de biljarter met de mooiste stijl van de hele vereniging. Maar als ze bij de De Engel een streepjescode zouden scannen in plaats van de QR code dan kwam Co gemakkelijk binnen. Co Jacobs had wel de smaak te pakken. Het kon bijna niet mis deze avond. Een serie van 7 en de regelmaat waarmee hij zijn caramboles maakte brachten hem de verdiende overwinning. Co van Rijnsoever heeft nog wat werk te verzetten en moet nog maar een paar avonden meer gaan oefenen.

Peter v.d. Dolewaard tegen Baovu Vu. Na een slecht begin van Peter en de goede start van Vu was de toon gezet. Vu gaat het Peter heel moeilijk maken ! Peter komt moeilijk op gang en Vu maakt daar goed gebruik van. Met mooie caramboles loopt Vu lekker uit. Maar in beurt 14 staan ze bijna gelijk. Dat betekend voor Peter dus een forse achterstand. Het goede spel van Vu, waarbij hij ook nog een paar geweldige ballen maakte bracht Vu de Terechte overwinning. De gemiddeldes waren niet om over naar huis te schrijven. Zijn we alvast aan het voorsorteren op het volgende jaar ? πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

DE KLAPPER VAN DE AVOND. De wedstrijd waar iedereen naar uitgekeken heeft. πŸ‘¨β€πŸ‘©β€πŸ‘§β€πŸ‘¦πŸ‘¨β€πŸ‘©β€πŸ‘§β€πŸ‘¦πŸ‘¨β€πŸ‘©β€πŸ‘§β€πŸ‘¦πŸ‘¨β€πŸ‘©β€πŸ‘§β€πŸ‘¦πŸ‘¨β€πŸ‘©β€πŸ‘§β€πŸ‘¦Het publiek stond op de banken.

Co Hoonhoud tegen Rudi Jacobs. Ik weet natuurlijk niet of alles waar is wat mij ten oren is gekomen maar ik hoorde verhalen over huisbezoeken, intimidatie, badjassen, etc. etc. Hierdoor was er een gespannen sfeer ontstaan rond deze partij. Beide spelers deden of ze geheel ontspannen naar de Engel waren gekomen maar ze voelde allebei de druk op hun schouders. Vanavond is de avond van de waarheid. Wie heeft de grootste ballen en kan de ander onder druk zetten ? Wie heeft zijn zenuwen het meest in bedwang ? Wie oh wie gaat zijn rivaal de nekslag geven. Dan begint Co zelf en opent met een serie van 4. Een goed begin is het halve werk zou je zeggen. Maar Max Verstappen ( Rudi ) geeft vol gas en heeft er in beurt 6 al 22. Heeft hij de afgelopen week ook zijn motor gewisseld ? Dan zou er een gritstraf moeten volgen ( de stewards zijn inmiddels een onderzoek gestart ). De einduitslag staat dus nog niet helemaal vast. Voor Co is er geen houden aan. Tegen deze Rudi is geen kruid opgewassen. Alles loopt lekker en de regelmatige scores en de serie van 13 brengen Rudi uiteindelijk de overwinning. Hier en daar nog een steekje onder water maar de avond eindigde toch wel weer gezellig aan de statafel met een drankje. Het duurt nog wel even maar Co krijgt nog zijn revanche. Er was nog een verzoek om van deze partij geen verslag te maken…………. πŸ˜‰

20-10-2021

Helaas was Uw verslaggever niet aanwezig deze avond omdat elders externe competitie moest worden gespeeld. Natuurlijk wel iets te vermelden: Joop van Dijk speelde tegen Hans Derks en Joop speelde zo goed dat ie zelf aangaf dat ie blij was dat van deze partij geen verslagje zou komen: in 34 beurten slechts 34 caramboles en dan ook nog verliezen van zijn concurrent op de clubtitel Hans.

Daarnaast opvallend de afstoot van Rudi Jacobs: normaliter mist ie altijd, maar vandaag niet. Meteen vanaf de afstoot ging hij er vandoor en maakte in zijn eerste beurt een serie van 11 !!! Paul van Bijlevelt schrok daar toch wel degelijk van. Daarna heeft Rudi wel wat gas terug genomen, zoals ie zelf aangaf: moyenne moet niet te hoog worden, hij wil wel in de buurt van Co Hoonhoud blijven dus moet ie wel minder gaan spelen.

Dick Horst maakte er ook een leuke partij van tegen Baovu Vu. Allebei vanaf het begin alleen maar poedels (om het gemiddelde moyenne te drukken, was de indruk) totdat Dick het zat was en zomaar een serie van 19 produceerde. Knap hoor. Partij alsnog gewonnen, maar wel in 31 beurten !!!

John Fontaine won zijn partijtje van Rudy de Mooij. Een beetje naief maar wel heel sportief van Rudy: bij de stand van 16 tegen 16 (ze moeten er allebei 18) ging Rudy voorzeggen aan John hoe die de bal moest spelen. Een typisch geval van de lamme helpt de blinde …… Maar daardoor kon John er wel 2 maken en de partij winnend afsluiten.

Peter Bosman moest tegen Ton Vonk. Samen met Co van Rijnsoever zijn ze de hele middag bezig geweest met oefenen en een taktiek bepaald om te winnen en niets weg te geven. En dat wierp zijn vruchten af, want Peter met coach Co op de achtergrond, speelde als herboren en won de partij met overtuiging.

Co van Rijnsoever profiteerde ook van de middag-voorbereiding want hij ging als een speer en gunde Dick van Beek weinig: in 17 beurten uit. Zo zie je maar weer: een goede voorbereiding is het halve werk.

Joop Jacobs speelde tegen Hennie Arisse en de in topvorm verkerende Joop maakte de partij af in slechts 17 beurten. Hennie was helemaal in zak en as. Het duurde een geruime tijd voordat ie weer aanspreekbaar was.

Helaas heb ik niet alle partijen kunnen volgen, dus over de partij Wim van Es tegen Frank Bosch, Cees van Lierop tegen Jan Jacobs en Vincent Meesterburrie tegen Jos van Voorn kan ik weinig vertellen. Een volgende keer beter.

Jan Jacobs.

Hoe maak je een partij uit. Laatste carambole. Makkelijk te maken maar Jan van circus Boltini maakt er een wereldbal van. Bij de stand van 17 tegen 17 speelde hij een LOSSE driebander over rood met klos ! (Zoals publiek voor de gein had gevraagd …..)

Wat een geweldige carambole. Publiek op de banken en een geweldige manier om de 12 punten te pakken. Deze bal vergeten we nooit meer en hier zal nog jaren over worden gesproken.

Wedstrijdverslagen van 6-10-2021

Niet al teveel regen deze week dus de meeste biljarters zijn droog overgekomen. We een paar kleine druppeltjes maar die mochten de pret niet drukken.

Ad Bitter tegen Cees van Lierop. Toen ik aankwam stond Ad nog lekker relaxt een peukje te roken bij de ingang. Cees was zichzelf toen al volop aan het voorbereiden op de wedstrijd. Ad en Cees moeten allebei aan de bak want de resultaten van de laatste weken waren niet al te best. Alhoewel ? Cees was vorige week al dicht bij een overwinning. Het werd geen felle strijd omdat Ad niet in zijn beste doen was en Cees, met ook wel teveel poedels, rustig de balletjes liet rollen op weg naar de overwinning.

Carlos van Oosterom tegen Ton Vonk. De wedstrijd op tafel 2 waar iedereen een zware strijd verwacht. Maar Carlos had echt zijn dag niet. Teveel peren geplukt ? Ton had, gezien zijn spel, een lekkere rustige dag gehad πŸ˜‚en speelde best wel goed. In beurt 12 maakte Carlos nog wel een serie van 12 caramboles maar dat mocht allemaal niet meer baten. Ton maakte de partij uit in 23 beurten en dus de overwinning.

Gerard Derks tegen Jos van Voorn. Jos was helemaal zenuwachtig want hij moest vandaag tegen de koploper en dat geeft toch wel enige spanning en Gerard wilde natuurlijk zijn koppositie veilig stellen. De stress bij de heren kwam het spel niet ten goede. Jos had 21 beurten nodig om zijn 18 caramboles te maken en Gerard kwam niet verder dan 12 gemaakte caramboles. 😒

Dick van Beek tegen Frank Bosch. De streepjes ( poedels ) vulde langzaam het telformulier. Vooral bij Dick was het spel niet om aan te zien. Beide spelers waren soms te gehaast en slordig En de snelheid waarmee ze spelen komt het spel niet altijd ten goede. De eindsprint van Frank maakt dat hij in 25 beurten de partij naar zich toetrekt. Dick had niet zijn dag en kwam niet verder dan 17 caramboles.

Wim van Es tegen Co Hoonhoud. Toen de wedstrijd afgelopen was en Co lekker aan een biertje zat vroeg Co of ik zijn verslag deze keer niet kon vergeten. Ik snap het wel een beetje. Co speelt de laatste weken steeds tegen tegenstanders die allemaal in vorm zijn. Wim ging goed van start. In beurt 3 een serie van 10. Co was begonnen met een serie van 4 en dan denk je direct dat je lekker in de wedstrijd zit. Maar waar Co na beurt 13 volledig in elkaar stortte kwam Wim weer op stoom. Geen poedels meer voor Wim en daarmee gaat ook de overwinning naar hem.

Dick Horst tegen Hans Derks. Dick moet er 41 maken. Hans moet er 139. 😏 Een groot verschil dus en Hans mag geen steekjes laten vallen. Maar ja……….. Tot aan beurt 11 zag het ernaar uit, mede door een mooie beurt van 33, dat Hans bij kon blijven. Maar de 16 caramboles in de laatste twee beurten die Dick produceerde deden Hans de das om. Het verschil blijkt te groot en bij Dick liep alles lekker waardoor hij in 13 beurten uit was. Om dan te kunnen winnen had Hans een gemiddelde van11 moeten spelen maar dat zit er op dit moment niet in. Iets meer trainen misschien ??

John Fontaine tegen Jan Jacobs. Jan was deze week droog overgekomen. Hij had wel een paar druppeltjes gehad onderweg maar dat mocht geen naam hebben. Dus Jan kon lekker droog aan de wedstrijd tegen John beginnen en dat scheelde wel een beetje. Heerlijk warm en dan maken we er maar een lekkere lange partij van. De contributie is betaald dus waarom niet ! Gelukkig spelen we op dit moment maar 10 partijen op een avond want anders was het een latertje geworden. In 27 beurten waren de heren klaar met als eindresultaat de overwinning voor Jan. Lekkere droge avond met 12 punten op zak. Jan had er een goed gevoel bij. ( heeft hij altijd trouwens ) πŸ˜…

Hennie Arisse tegen Arthur Jacobs. Het zou lekker zijn als Hennie en Arthur snel klaar zouden zijn om een beetje speeltijd in te lopen. Veel lange partijen deze avond. Hennie en Arthur hielden daar in zijn geheel geen rekening mee en deden 38 beurten over hun partij. Geen grote series. Veel poedels. Lange partij. Eindresultaat is dat Hennie wint in een wedstrijd waar we het voorlopig niet meer over gaan hebben.

Rudi Jacobs tegen Co van Rijnsoever. Rudi moet 9 caramboles meer maken dan Co. Als Rudi in goede doen is moet dat kunnen. Co denk daar natuurlijk anders over en was niet van plan mee te werken aan het feestje van Rudi. Het ging de gehele partij gelijk op en dat is natuurlijk in het voordeel van Co. Eindresultaat: Rudi 19 beurten ( Co ook ) Rudi 27 Caramboles ( Co ook ) Gemiddelde van Rudi 1.421 ( Co ook ) Rudi 7 punten ( Co niet ) 😏.

Aloys Lurvink tegen Baovu Vu. De laatste partij van de avond alweer. Bij Aloys ontbreek de laatste weken een beetje het biljartgevoel en Vu heeft natuurlijk de zwakke plekken bij zijn tegenstander grondig geanalyseerd. Het is al beurt 9 waarin Aloys eindelijk een keer van zich afbijt en een serie van 9 caramboles maakt. Vu heeft dan al een redelijke voorsprong. In beurt 12 maakt Aloys er nogmaals 9 en sluipt dan langzaam dichterbij. Vu is wakkergeschut en maakt er dan 14. Dat blijkt de genadeklap voor Aloys. Daar komt hij niet meer overheen. Zijn gemiddelde is redelijk ( 2.33 ) dus dat geeft enigszins houvast. Maar Vu, die een gemiddelde speelde van 3.26 was deze avond moeilijk te verslaan.

Volgens mij ben ik deze keer niemand vergeten in dit verslag.

Volgende week hebben we de jaarvergadering om 19.15 uur. Wij zorgen dat de koffie klaarstaat en ik hoop dat we op tijd kunnen beginnen. Ik ga nog even op zoek naar de voorzittershamer. Als ik hem al kan vinden ???? , moet ik hem waarschijnlijk nog even goed afstoffen.

Tot volgende week.

De vergeten spelers.

In het verslag van Woensdag 29-09-2021 is van een van de spannendste wedstrijden geen verslag gemaakt. Mag niet gebeuren natuurlijk en bij deze mijn excuus voor de biljarters die hierdoor zo zwaar benadeeld zijn. Het zal niet meer gebeuren ( hoop ik ) ?

Rudy de Mooi tegen Cees van Lierop. Rudy en Cees moeten er beide 18 maken om 12 punten binnen te slepen. Het belooft een ware veldslag te worden want ze willen allebei erg graag winnen. Het gaat gelijk op en in beurt 5 hebben ze allebei 3 caramboles gemaakt. Dat moet beter ! In beurt 6 beide een poedel maar in beurt 7 krijgt Rudy de smaak te pakken. Een ongekend mooie serie van 7. Dus dat wordt een kwestie van doorzetten en de gang erin houden. Cees blijft dan nog even achter. Rudy heeft na zijn goede beurt van 7 caramboles een kleine inzinking. Cees maakt daar gretig gebruik van en trekt in beurt 14 de stand weer bijna gelijk. Rudy voelt de hete adem van Cees en zet een tandje bij. De laatste eindsprint van Rudy doet Cees de das om. Beide spelers hebben redelijk gespeeld en Cees mag gezien al zijn vorige partijen tevreden zijn met zijn behaalde 15 caramboles.

DE EERSTE QR CODE AVOND

De controles waren scherp. Spannend want de vraag was of iedereen zijn QR code goed gereld had en dus zou kunnen biljarten. Het verliep soepel en vlotjes. Geen problemen tegengekomen en dus de complimenten aan onze biljarters.

Wedstrijden gespeeld:

John Fontaine tegen Jos van Voorn. Weer een wedstrijd met wisselvallig spel. Jos begon met een veelbelovende serie van 3 maar kon deze goede start geen vervolg geven. Daarna 9 poedels. In beurt 12 maakte John er 6 en kwam plots op geruime voorsprong. Ook John kon dit goede moment geen vervolg geven. John zakte in en Jos ging gestaag verder met als resultaat de overwinning voor Jos.

Paul van Bijlevelt tegen Co van Rijnsoever. De altijd rustige Paul tegen de naar een overwinning snakkende Co. De spanning was te snijden. Wel weer veel ——- ( poedels ) maar Paul en Co hielden elkaar aardig in evenwicht. In 25 beurten was Co uit. Geen al te beste pot maar toch weer een overwinning. Co ging direct naar huis. Barcelona kijken. Lekker gezellig !! En wat een slechte pot voetbal. Volgende keer gewoon bij de gezellige biljartclub blijven.

Ad Bitter tegen Gerard Derks. Ook weer een wedstrijd waarin de spelers een zeer slechte start hadden. De partij begon eigenlijk pas in beurt 6 waarin Gerard een serie van 5 maakte. Ad kwam helemaal niet in zijn spel en bleef worstelen. Gerard ging zonder al te veel weerstand op weg naar de winst.

Ko Smeltekop tegen Ton Vonk. Ton had in de externe competitie een dramatische wedstrijd gespeeld. Hij zinde dus op revanche. Geen erg grote series in deze pot maar het spel was redelijk. Mooie caramboles afgewisseld met stomme fouten. Waar Ton doorstoomde zakte Ko echt wel onder zijn niveau. De overwinning ging terecht naar Ton. De Verrichtingen van de competitie teams zijn trouwens gewoon te volgen via onze eigen website ( Leden info ) – ( Competities Extern )

Co Jacobs tegen Hennie Arisse. Gelukkig was Hennie weer in staat om te biljarten. Vorige week moest hij helaas afzeggen. Naar nu bleek heeft hij gewoon zijn krachten gespaard om tegen Co een uitmuntende wedstrijd te biljarten. Het gemiddelde van Co was erg slecht. Het gemiddelde van Hennie was ook niet super goed maar een serie van 10 sleepte Hennie richting de eindstreep.

Arthur Jacobs tegen Frank Bosch. 31 om 28 caramboles te maken. De spelers starten allebei behoorlijk goed. In de eerst 5 beurten deden ze niets voor elkaar onder. Daarna kwam het verval bij Arthur. Er zijn van die avonden waarbij er niet al teveel lukt. Voor Arthur was het zo’n avond. Frank pakte het spelletje goed op en was in 16 beurten uit. Overwinning met een goed gemiddelde.

Jan Jacobs tegen Ad Bitter. Voor Ad was dit vanavond zijn tweede partij. De voorzitter had hem gebeld of deze jonge god bereid was om deze avond twee partijen te biljarten. Dit omdat de zaakwaarnemer van Vincent, Hertog Jan, zijn DigiD niet geregeld had. En dus geen QR code. En dus niet biljarten. Jan kwam op de fiets. Lekker buitje regen gehad onderweg. Tot op zijn kruis nat. Toch wel knap dat die lokale regenbui zo’n klein mannetje zo nat kan maken. Voor Jan bleek dit allemaal teveel van het goede. Verkleumd aan de tafel met stramme handen en natte kleren biljarten is niet te doen. Ad had natuurlijk al een keer op zijn klote gehad en was meedogenloos in deze partij. Ad pakte de overwinning en Jan pakte maar snel een biertje.

Co Hoonhoud tegen Joop Jacobs. Ook Co was behoorlijk getroffen door de fikse regenbui. En dat alleen omdat hij was teruggefietst om zijn legitimatie op te halen. Joop stond toen al enige tijd in zijn droge outfit te wachten om de partij aan te vangen. De prestaties van Joop zijn tot nu toe uitstekend te noemen en Co wilde daar wel graag de spelbreker zijn. Maar Joop, daar staat op dit moment geen maat op. Biljarten verleer je niet snel en dat heeft hij weer bewezen. Co speelde uitstekend maar Joop speelde een wereldpartij. Weer de 12 punten naar Joop.

Carlos van Oosterom tegen Hans Derks. De spelers waren elkaar aan het uitdagen. Verschillende keren hoorde we de opmerking………….. dit kost je de partij. Maar voordat de eindstreep bereikt was waren we toch nog 30 beurten onderweg. Voor zowel Carlos en Hans beetje onder hun niveau. Met een eindsprint van Hans en tussendoor wat missers van Carlos ging de overwinning naar Hans. Voor Hans ook wel eens lekker om de 12 punten te pakken. Hoogste serie van Carlos 7. Hoogste serie van Hans 19. Goed verzamelen en er dan een stel caramboles uit halen blijft toch lastig.

Weer een goed verlopen avond en hopelijk gaan we dit nog heel lang volhouden. Alle partijen weer voor 24.00 uur gespeeld en met de QR code maar zonder de 1.5 meter maatregel is het toch weer een stukje gezelliger.