We kunnen weer

Hoi biljarters. Hier even een bericht betreffende het hervatten van het biljarten. Gelukkig gaat alles de goede kant op en kunnen we weer vooruit kijken. Ook wat biljarten betreft.

Woensdag 16 juni kunnen we weer een beetje opstarten en we willen graag wat vrije partijen gaan indelen. Inschrijven graag via de website via de knop contact. Dan kan Ton Vonk een indeling maken. Partijtje spelen en even bijkletsen. Je mag gewoon eerder komen of blijven hangen voor of na de partij. Wel zullen de biljart om 21.45 weer opgeruimd moeten worden totdat er meer versoepelingen komen. Ik hoop jullie snel te zien. Groeten van een gevaccineerde voorzitter 💉


Namens het Bestuur, Groeten van Peter, Co en Co

Update vanuit het bestuur.

Beste biljarters,

Het coronavirus woekert voort en zicht op het hervatten van het biljarten is er nog niet . Heel jammer want het biljarten , maar zeker ook de gezelligheid , het drankje en het zo nu en dan daar bij behorende slappe geouwehoer missen wij erg. Helaas maar het is niet anders.

Wij houden de berichtgeving vanuit de overheid uiteraard in de gaten en zullen indien er weer mogelijkheden komen om het biljarten te hervatten dit direct met de Engel opnemen .  De kans dat er direct weer ‘gewoon’ gebiljart kan worden schatten wij klein in en daarom horen wij ook graag van jullie suggesties omtrent of en zo ja hoe het biljarten hervat zou moeten worden ?  Als je suggesties hebt mail dan even .

De jaarvergadering zullen wij zo spoedig mogelijk plannen als de corona regelgeving dit toelaat, als dit niet op korte termijn mogelijk is zullen wij de financiële verslaggeving over 2020 en verslag kascommissie digitaal sturen, zodat dit afgesloten kan worden. Het hervatten van het biljarten idem dito, liefst tijdens de jaarvergadering, indien dit niet mogelijk is zullen wij jullie hierover mailen.

Deze periode geeft ons ook even de mogelijkheid om de vertegenwoordigers van onze biljartvereniging bij de ING bank formeel te wijzigen. Peter van den Dolewaard en Co Hoonhoud nemen de plaats in van Jaap Hovingh en Wim Jacobs, dit hopen wij in de komende week afgerond te hebben. 

Zover het nieuws vanuit het bestuur.

Verder hopen wij jullie zo spoedig mogelijk weer te spreken en te zien en wensen wij jullie een prettige kerst een goed uiteinde en een fantastisch, maar vooral gezond 2021 .

Het Bestuur,

Peter, Co en Co

Sluiting Horeca

Restaurants en kroegen moeten nog langer dicht. De gedeeltelijke lockdown gaat nog ’tot in december’ duren. Dat hebben premier Rutte en minister De Jonge (Volksgezondheid) bekendgemaakt tijdens een persmoment.

Voor ons zit biljarten er dus voorlopig niet in. Wij gaan jullie weer op de hoogte brengen als er weer nieuwe ontwikkelingen zijn.

Namens het bestuur.

Groeten van Peter en STAY SAFE

Nieuwe coronamaatregelen

Beste biljartvrienden.
Zoals iedereen ondertussen wel begrepen heeft kunnen we de komende weken door de nieuwe corona maatregelen niet meer biljarten. Zodra de maatregelen weer versoepeld of teruggedraaid worden krijgen jullie weer bericht.
Denk om de gezondheid van jezelf en van een ander.

Stay Safe


Met vriendelijke groeten
Namens het bestuur, Groeten van Peter

Uitstel interne competitie

Beste biljarters.
Het bestuur heeft besloten om de komende 5 woensdagen geen interne competitie wedstrijden te spelen omdat biljarten meer is dan alleen maar een partijtje spelen. Gezelligheid moet ook een voorname plek hebben binnen onze vereniging. We gaan de leden die op woensdag vrij willen biljarten de mogelijkheid bieden via inschrijving. Ton Vonk gaat dat de komende dagen opzetten en jullie informeren.  1 november gaan we als bestuur kijken of we weer verder kunnen met de competitie. 


Stay Safe. 

— 
Met vriendelijke groeten
Namens het bestuur,  Groeten van Peter

Verslag Woensdag en Donderdag

Door de nieuwe coronamaatregelen is het de komende tijd passen en meten om nog op een verantwoorde en leuke wijze een potje te biljarten. De Woerdense bond ( Competitie ) heeft alles even stil gelegd voor de komende 3 weken. Wij proberen bij onze club om toch nog zo veel als mogelijk, met veel kunst en vliegwerk en op een verantwoorde manier, te blijven biljarten.

Op woensdag hebben gespeeld.

Aloys Lurvink – Dick Horst.

Een partij van 41 beurten. De heren wilde waar voor hun geld en dachten volgens mij dat het biljarten wegens Corona wel snel zal worden uitgesteld. Maken we er een lekker lange partij van. 41 beurten is wel overdreven veel heren. Uiteindelijk werd het ook nog een gelijk spel. Deze partij verdiende geen winnaar.

Wim van Es  – Co Hoonhoud.

Ook in deze partij waren er veel beurten nodig voordat iemand zich winnaar mocht noemen. 27 beurten deze partij. Met als winnaar Wim van Es. Wisselvallig potje.

Vincent Meesterburrie – Peter Bosman.

Vincent had er zin in en Peter had het zwaar. Onbegrijpelijk vond Peter het dat hij maar 9 caramboles gemaakt had in 15 beurten. Concentratie probleem of lag het aan het biljart ? Vincent won de partij en speelde goed voor zijn doen.

Carlos van Oosterom – Henk Wullink.

Laten we het eens hebben over hoe iemand kan instorten tijdens zijn partij. Carlos had er in beurt 15 al 54 van de te maken 57 punten en speelde geweldig. Wel weer van die ballen zo van, die gaat mis, oh nee, toch niet. Maar Carlos was goed op dreef. Henk had een beetje het nakijken. Maar toen kwam de man met de hamer ( een hele grote ) want Carlos had nog 11 beurten nodig om zijn partij binnen te slepen. Gelukkig hielp Henk hem een beetje bij de laatste paar caramboles. Henk was ondertussen wel dichterbij gekomen. 70 van de 76 gehaald.

Joop van Dijk – Dick Horst.

Er was iets eerder een tafel vrij. Joop even gebeld of hij eerder wilde komen en hij kwam direct. Hij klonk wel een beetje slaperig door de telefoon. Joop uit zijn ritme en Dick had iets goed te maken na zijn eerste partij tegen Aloys. Dick was nu in 23 beurten uit en Joop zat nog bij te komen en eindigde zijn partij met 33 caramboles.

Donderdag partijen: ( De Jacobs avond )

Hans Derk – Nico vd Schouw.

Hans Derks zou deze avond een beetje regelen. En kwam er toen achter hoe druk je kan zijn om alles in goede banen te lijden. Dat ging natuurlijk ten koste van zijn goede spel. Maar je moet wat over hebben voor de biljartclub. Maar klagen als je in 23 beurten uit bent ??? Nico had er maar 37. Hans had wel weer zijn oude vertrouwde keu terug. Dus was wel weer wennen.

Rudy de Mooij – Jan Jacobs.

Voor Jan Jacobs moet het helemaal wennen zijn. Zo vroeg aanwezig en dan alweer zo vroeg naar huis. Rare wereld en dan moet je ook nog een potje biljarten. Rudy de Mooij had medelijden met Jan en ging gewoon voor de winst. Maar Jan is niet weggetikt en bleef steken op 15. Is toch weer 8 punten op zo’n ongezellige avond.

Arthur Jacobs  – Co Jacobs.

Zou Arthur de overwinning durven opeisen of gunde hij ( Pa ) Co de winst. Nou we weten inmiddels hoe het zit. Arthur ging gewoon voor het maximaal aantal punten en Co kwam zelfs niet aan zijn gemiddelde. Lastig die potjes tegen familie.

Hennie Arisse – Jan Weert.

De avond schiet alweer op als Hennie en Jan elkaar gaan bestrijden. En ze waren allebei gebrand op de overwinning. Ik heb de partij niet gezien maar 18 beurten en de partij uit is voor beide spelers volgens mij best goed. Hennie ging er wel met de 12 punten vandoor.

Frank Bosch – Rudi Jacobs.

Waar was Frank mee bezig ? Was hij uitgerust ? Had hij zijn handen recht laten zetten ? Nieuwe keu gekocht ? Nieuw krijt ? Rudi was kansloos tegen Frank. Ja, als iemand de partij uittikt in 11 beurten en een gemiddelde speelt van 2.54 dan hoor je eigenlijk een poule hoger te spelen. Die uitdaging moet je dan maar aangaan Frank. Is Rudi voorlopig van je af en dat zal hij niet erg vinden na zo’n avond.

Al met al zijn alle wedstrijden weer gespeeld. Zoals al gezegd met kunst en vliegwerk en de uitstekende inzet van het wedstrijdsecretariaat. Voorlopig zullen we wel kunnen biljarten maar zal het een stuk minder gezellig zijn nu er minder mensen in de zaal mogen zijn. Maar we moeten wel blij zijn dan we met de medewerking van Pim Derks toch nog kunnen spelen. Per week moeten we kijken wat de mogelijkheden zijn binnen de huidige regels en bij De Engel.

We houden jullie op de hoogte.

Laten we niet vergeten dat een goede gezondheid voorop staat.

Gr.  Peter

Nieuwe Corona maatregelen

Helaas hebben de aanpassingen van de regels ons genoodzaakt om de wedstrijdschema’s voor deze week aan te passen. We spelen deze week de 10 te spelen partijen verdeeld over de woensdag en donderdagavond. De schema’s zijn gepubliceerd. Voor de komende weken gaan we nog in overleg om te kijken wat er binnen de regels nog mogelijk is. Daarover krijgt iedereen zo snel als mogelijk bericht

We werken hard aan een oplossing.

Namens het bestuur

Verslag woensdag 23-09-2020

Voor ons 2e team begon deze avond de competitie. Henk, Ton en Co moesten weer aan de bak tegen Padoc 4 uit Woerden. Over competitievervalsing gesproken. Rare Competitie want ze moeten ook tegen Padoc 3 – Padoc 5- Padoc 6 en Padoc 7.  Maar ze weten na verloop van tijd wel hoe ze erheen moeten rijden. Ze hebben de eerste wedstrijd van het seizoen wel gewonnen met 3-4 . gefeliciteerd mannen.

De verrichtingen van de competitieteams zijn te volgen via: Ledeninfo>Competities extern.

In de Engel ging de interne competitie ook gewoon door ondanks de aangescherpte coronamaatregelen. Biljarten tot 00.30 uur en daarna opruimen, drankje opdrinken en om 01.00 uur moet de biljartruimte leeg zijn. Geen uitloop meer mogelijk. Dus strak plannen, korter inspelen en niet teveel pauzes. Corona houdt ons bezig. Laten we hopen dat het aantal besmettingen snel weer afneemt.

Wedstrijden !!!!

Co Hoonhoud – Paul van Bijlevelt.

We begonnen mooi op tijd. De biljart stonden op tijd klaar en Co en Paul waren er ook klaar voor. Co vond Paul de te koppen man. Hij ging er dus alles aan doen om de 12 punten te pakken en zijn moyenne een beetje op te krikken. Dat is gelukt. Co maakte zijn te behalen caramboles , 37, in 12 beurten en Paul had het nakijken. Nou was Paul ook wel een beetje van slag omdat hij geen bonnetje mocht maken en dus geen biertje kon bestellen. Nieuwe serveerster – nieuwe regels.

Peter v.d Dolewaard – Nico v.d. Schouw.

Laten we het maar kort houden. 12 punten voor Peter en Nico bleef steken op 47 van de 51 te behalen caramboles. Ze hadden daar 33 beurten voor nodig dus ze hebben de voortgang van de partijen aardig opgehouden. Slechte beurt voor de Voorzitter.

Hennie Arisse – Rudy de Mooij.

Rudy en Hennie aan de bak. Hennie moet er 12 meer maken dan Rudy om de partij binnen te slepen. Maar als ik zo op de puntenlijst kijk dan was het een niet al te beste partij van Hennie. Rudy krijgt de 12 punten met een gemiddelde van 1.0. Hennie ver onder de maat met 0.833.

Peter Bosman – Leo Zomer.

Klaar voor de partij ? Waar is Leo ? Peter was al geruime tijd aan het inspelen en Leo stond buiten op zijn gemak een peukie te roken. Politieagent Peter moest Leo echt naar binnen trekken om de partij te kunnen beginnen. Gelukkig koos Leo ervoor om niet in te spelen en gelijk te beginnen. Toppertje die Leo. Uiteindelijk was Peter Bosman in 15 beurten uit ( 40 caramboles ). Toppertje Leo had in deze 15 beurten 3 caramboles. Hmmmmmmmmmmm.

John Odijk – Joop Jacobs.

John en Joop aan de beurt. En het werd een partij met regelmaat. Regelmatig kleine series en regelmatig poedels. Joop won de partij en is niet echt in de problemen geweest.

Wim van Es – Co Jacobs.

Wim begon sterk. En stond te biljarten als een prof. Hij had in beurt 10 al 20 caramboles gemaakt. Co had er toen 14. Maar helaas stokte zijn goede spel na beurt 20 en waren er 4 poedels op rij. Dat was het moment waarop Co zou moeten toeslaan maar ook dat gebeurde niet. Uiteindelijk pakte Wim de draad weer op en was in 20 beurten uit. Co had er toen 17 dus zijn streefgetal van 1.0 niet gehaald.

Frank Bosch – Dick van Beek.

Dick van Beek speelt voorlopig zijn laatste wedstrijd. Hij wordt aan staar geopereerd en mag daardoor een tijdje niet spelen. Staar is natuurlijk lastig met biljarten dus voor Dick te hopen dat hij straks weer de sterren van de hemel kan spelen. Zou Frank daar rekening mee houden ? Mededogen wellicht ? Dick hoopte daar wel op natuurlijk maar Frank was bikkelhard. Geen genade en hij tikte de partij uit in 21 beurten. Dickie…… succes met je operatie en tot snel.

Gerard Derks – Jos van Voorn ( invaller: Rudy de Mooij )

Jos was een beetje verkouden en wilde, geheel terecht, geen risico nemen voor zichzelf en voor de andere biljarters. Rudy de Mooij heeft deze wedstrijd ingevuld en speelde daardoor twee keer. Gerard heeft de smaak te pakken en maakt zelf een serie van 6. Rudy zijn lijst staat vol met poedels. Het eindresultaat is dan ook overduidelijk. Gerard pakt met een gemiddelde van 1.0 de 12 punten.  

Gerard Derks – Vincent Meesterburrie.

Gerard op voor zijn tweede partijtje vanavond. Deze keer tegen Vincent. Kan Gerard zijn goede vorm vasthouden ? Vincent was er wel een beetje bang voor en begon rillend aan deze pot. Uiteindelijk werd het een partij met heel veel streepjes op het formulier. Gerard was wel in 34 beurten uit en de 12 punten waren dus voor hem. De eindsprint van Vincent kwam te laat.

Ko Smeltekop – Vu Baovu.

De avond schiet lekker op en het ziet ernaar uit dat we alle partijen binnen de nieuwe coronatijd 00.30 uur uit kunnen spelen. En Ko ging daar nog even extra aan meewerken. Hij maakte zijn 55 caramboles in 13 beurten uit en speelde een geweldige partij. Vu had het nakijken en kon het tempo waarin Ko speelde niet bijbenen. Terechte overwinning van Ko.

Hans Derks – Carlos van Oosterom.

Carlos begon met twee poedels en Hans die start voortvarend. 1e beurt 5 – 2e beurt 42 – 3e beurt 8 – 4e beurt 7. Carlos zat lekker op zijn stoel en als je  dan een keertje aan de beurt komt dat heb je dus totaal geen ritme. Carlos zijn hoogste serie was 4 en dat was niet goed genoeg om Hans weerstand te bieden. Hans miste nog een paar slordige ballen anders was zijn gemiddelde nog een stuk beter geweest. Had zeker 3 beurten minder kunnen zijn. Maar 8.17 is wel oke natuurlijk. En weer 12 punten erbij.

Arthur Jacobs – Rudi Jacobs.

De gebroeders tegen elkaar. Rudy in zijn nette kleren ( het moet niet gekker worden ). Was dit een zijn nieuwe tactiek. De tegenstander verrassen met een nieuwe outfit ? Pa aan het scorebord want die wilde niet aan tafel tellen. Dan zouden er drie Jacobsen rond de tafel dartelen en dat zou teveel van het goede geweest zijn. Weet niet of het aan de outfit van Rudy lag maar hij speelde een solide partij en hij maakte de wedstrijd in 28 beurten uit. Arthur kwam niet verder dan 22 caramboles en speelde dus een stukje onder zijn niveau.

Het gaat best goed maar we moeten soms nog wel even wennen aan de nieuwe regels. Laten we hopen dat de oplopende besmettingen ons biljartcompetitie niet teveel in de war gaat schoppen of dat er weer een totaalverbod komt. Het zou erg jammer zijn. Zelf kunnen we daar veel aan doen. De regels die we met elkaar afgesproken hebben naleven en elkaar aanspreken als je het gevoel hebt dat er iets niet goed gaat. Gisteravond heb ik dat gedaan en daar had iedereen begrip voor maar ik wil niet iedere keer de politieagent zijn dus bij deze het verzoek om het samen op te pakken.

Dus: Nog een keer de regels.

Handen ontsmetten bij binnenkomst.

Ten alle tijden de 1.5 meter afstand houden en zitten dus niet staan.

Ben je aan het spelen dan gebruik dan alleen je eigen krijtje en ga je zitten als je niet aan de beurt bent.

Scheidsrechter houden zoveel als mogelijk afstand van de spelers. Alleen als het niet anders kan geldt de 1.5 meter regel niet.

Volgende week weer een compleet programma. En hopen dat we weer binnen de gestelde tijd klaar zijn met alle partijen. Het bestuur heeft het besluit genomen om vanaf volgende week het aantal partijen per avond terug te brengen naar 10 ( ipv 12 ) Zo voorkomen we dat er partijen niet uitgespeeld kunnen worden.

Neem je verantwoordelijkheid en STAY SAFE.

Als er nog aanpassingen komen in de regelgeving dan wordt iedereen daarover per mail geïnformeerd.