Clubkampioenschap 2021-2022

24 augustus 2022.

Nadat we eindelijk weer een heel seizoen vol konden maken was het zover om de clubkampioenschappen te spelen. Ook het huldigen van de league winnaars stond op het programma.

De voorbereidingen waren getroffen, de bekers geregeld en gelukkig kon Ton Vonk, onze titelverdediger de wisseltrofee nog vinden. Hij moest hem nog wel even afstoffen.

De winnaars van de leagues waren:

Glazenwasser Jacobs League: Dick Horst

Dynatrans League:   Frank Bosch

Praxis Steehouder League : Gerard Derks.

Alle deelnemers waren mooi op tijd aanwezig en er kon op tijd geloot worden.

Loting:            Paul van Bijleveld – Frank Bosch / Arthur Jacobs – Jos van Voorn / Dick Horst – Ton Vonk / Peter Bosman – Gerard Derks

De wedstrijden konden mooi op tijd beginnen. De spanning was te snijden en de wedstrijd die het meest opviel was die van Arthur tegen Jos. Jos tikte deze partij in 15 beurten uit en liet Arthur volkomen kansloos.

Door naar de halve finale: Frank Bosch – Jos van Voorn – Peter Bosman en Dick Horst.

Loting:              Peter Bosman – Jos van Voorn / Dick Horst – Frank Bosch.

                   

Peter tegen Jos was weer een bijzondere partij. Voor Peter leek het allemaal heel goed te verlopen. Jos had zich al neergelegd bij een verliespartij. Peter liet de nodige kansen liggen aan het eind van de partij en Jos, die er nog 6 moest maken, pakte direct zijn kans. Jos dus door naar de finale.

Frank Bosch tegen Dick Horst was een heel spannende pot. In beurt 24 moesten ze er beide nog 4 maken. Frank in beurt 27 nog 1 en Dick in beurt 26 ook nog een. Maar Dick was aan de beurt. Een makkelijke bal. Frank maakte zich op om Dick al te feliciteren. Maar in ons clublied zit al opgesloten ( maar soms zit er ook een ketser bij ). Dick miste dus deze bal en Frank ging er uiteindelijk met de winst vandoor.

De troostfinale tussen Peter Bosman en Dick Horst werd gewonnen door Peter.

De finale tussen Frank Bos en Jos van Voorn was spannend. Ze hielden elkaar de hele tijd in evenwicht en daardoor bleef het ook leuk om naar te kijken.

De zoveelste eindsprint van Jos deze avond gaf uiteindelijk de doorslag. Met een luide kreet van opluchting en vreugde werd Jos onze nieuwe clubkampioen.

Jos: van Harte gefeliciteerd. 🏆

We hebben samen nog even ons clublied gezongen en gezellig een borrel gedronken. Laten we de hoop uitspreken dat we weer een leuk en gezellig seizoen tegemoet gaan.

Het bestuur dank iedereen voor de aanwezigheid en voor de hulp bij het belangrijkste evenement van de club.