20-10-2021

Helaas was Uw verslaggever niet aanwezig deze avond omdat elders externe competitie moest worden gespeeld. Natuurlijk wel iets te vermelden: Joop van Dijk speelde tegen Hans Derks en Joop speelde zo goed dat ie zelf aangaf dat ie blij was dat van deze partij geen verslagje zou komen: in 34 beurten slechts 34 caramboles en dan ook nog verliezen van zijn concurrent op de clubtitel Hans.

Daarnaast opvallend de afstoot van Rudi Jacobs: normaliter mist ie altijd, maar vandaag niet. Meteen vanaf de afstoot ging hij er vandoor en maakte in zijn eerste beurt een serie van 11 !!! Paul van Bijlevelt schrok daar toch wel degelijk van. Daarna heeft Rudi wel wat gas terug genomen, zoals ie zelf aangaf: moyenne moet niet te hoog worden, hij wil wel in de buurt van Co Hoonhoud blijven dus moet ie wel minder gaan spelen.

Dick Horst maakte er ook een leuke partij van tegen Baovu Vu. Allebei vanaf het begin alleen maar poedels (om het gemiddelde moyenne te drukken, was de indruk) totdat Dick het zat was en zomaar een serie van 19 produceerde. Knap hoor. Partij alsnog gewonnen, maar wel in 31 beurten !!!

John Fontaine won zijn partijtje van Rudy de Mooij. Een beetje naief maar wel heel sportief van Rudy: bij de stand van 16 tegen 16 (ze moeten er allebei 18) ging Rudy voorzeggen aan John hoe die de bal moest spelen. Een typisch geval van de lamme helpt de blinde …… Maar daardoor kon John er wel 2 maken en de partij winnend afsluiten.

Peter Bosman moest tegen Ton Vonk. Samen met Co van Rijnsoever zijn ze de hele middag bezig geweest met oefenen en een taktiek bepaald om te winnen en niets weg te geven. En dat wierp zijn vruchten af, want Peter met coach Co op de achtergrond, speelde als herboren en won de partij met overtuiging.

Co van Rijnsoever profiteerde ook van de middag-voorbereiding want hij ging als een speer en gunde Dick van Beek weinig: in 17 beurten uit. Zo zie je maar weer: een goede voorbereiding is het halve werk.

Joop Jacobs speelde tegen Hennie Arisse en de in topvorm verkerende Joop maakte de partij af in slechts 17 beurten. Hennie was helemaal in zak en as. Het duurde een geruime tijd voordat ie weer aanspreekbaar was.

Helaas heb ik niet alle partijen kunnen volgen, dus over de partij Wim van Es tegen Frank Bosch, Cees van Lierop tegen Jan Jacobs en Vincent Meesterburrie tegen Jos van Voorn kan ik weinig vertellen. Een volgende keer beter.